четвер, 12 вересня 2019 р.

Краєзнавчий екскурс «Наш край знайомий й незнайомий»


    Дніпропетровщина - чудовий, багатий, мальовничий край. Тут жили наші прадіди, діди.
    І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємось аж до сліз, зачувши рідне слово. Любов до Батьківщини, до рідного краю – це найсвітліші і найвищі почуття. Коли така любов є в серці, тоді людина добра, щира, відважна.

   12 вересня в клубі «Живчик 55+» був проведений краєзнавчий екскурс «Наш край знайомий й незнайомий». Присутні здійснили подорож по цікавим місцям нашого краю.
    Спочатку переглянули фільм «Мавринський майдан - одна з найбільших загадок України». З цікавістю слухали розповідь про те ,що ніхто не знає коли, ким і з якою метою він був створений. З висоти пташиного польоту він виглядає, як величезний краб.
    Потім побували у Новомосковському Свято-Троїцькому соборі, який був побудований у 1778 році без єдиного цвяха.
   Мальовниче селище міського типу Петриківка Дніпровської області – широко відомий у світі осередок Українського народного декоративного розпису, історичне коріння якого походить від древніх традицій настінних розписів, що сягають у глибину тисячоліть, аж до часів появи праматері української архітектури – білої селянської хати - „мазанки”. Саме там продовжилась наша подорож. Користувачі дізналися, що  тут працюють понад 40 майстрів, створюючи шедеври народного мистецтва.  Ці орнаменти несли глибоку символіку та особливе магічне значення своєрідного оберегу, що як і народна пісня зцілює та оберігає душу людини.
     По закінченню подорожі присутні  за чашкою чаю ділилися враженнями від побаченого.








Немає коментарів:

Дописати коментар