вівторок, 16 лютого 2021 р.

Книжкова виставка "На крилах Лесиних пісень"

 "Я на гору круту кам'яную

буду камінь важкий підіймать,

І, несучи вагу ту страшную,

буду пісню веселу співать".

Леся Українка

     Ці поетичні рядки не просто метафора, а пронизлива сповідь, непорушне кредо короткого, але яскравого, мов зірковий спалах життя, видатної української письменниці Лариси Петрівни Косач - Квітки, Лесі  Українки.

  25 лютого в Україні відзначається 150-річниця від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного    діяча.  Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот.  

       З нагоди  ювілею письменниці  в бібліотеці оформлена книжкова виставка «На крилах Лесиних пісень»,  на якій представлено твори  про життя і діяльність поетеси. Виставка складається з трьох розділів: «Співоча душа України», «Миті яскравого життя», «Слідами поетеси на Поділлі». Література, яка представлена на виставці, познайомить відвідувачів з найкращими книгами, присвяченими  її життю та  творчості.  Гортаючи сторінки цих книг, зацікавлений користувач помандрує численними дорогами, що простилалися перед Лесею Українкою в усі кінці світу. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

   Відкрийте для себе Лесю Українку, ближче познайомтеся з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси. 

        Приємного  читання!







Немає коментарів:

Дописати коментар