суботу, 26 березня 2022 р.

ЧИТАЙ ЯРМАРОК «Славетний казкар» (до дня народження Ганса Християна Андерсена)

    В рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання, ми підготували для Вас ЧИТАЙ ЯРМАРОК «Славетний казкар» (до дня народження Ганса Християна Андерсена).

   2 квітня виповнюється 217 років від дня народження Ганса Християна Андерсена (1805-1875 рр.) -  датського поета, письменника-казкаря, драматурга і романіста.

     З 1835 року він почав друкувати казки, яких за 40 років написав 156. 

  У цьому жанрі найповніше виявився художній талант Андерсена. Казки Андерсена тісно пов'язані з фольклором, дуже динамічні, в них багато гуморуфантастика поєднана з реальним життям; багато казок є гострою соціальною сатирою («Нове вбрання короля», «Соловей», «Кожному — своє місце», «Свині», «Слимак і кущ троянди», «Дюймовочка»). Жорстоким грошолюбам у казках протистоять прості бідні люди, яких Андерсен наділяє найблагороднішими моральними рисами і якостями («Стійкий олов'яний солдатик»«Кресало»«Русалонька», «Дівчинка з сірниками», «Снігова королева»). Казки Андерсена пройняті соціальним оптимізмом і щирою вірою в краще майбутнє людства.

  За своє життя Гансу Крістіану вдалося написати для дітей та їхніх батьків кілька десятків чудових казок, які згодом переклали на 125 мов і стали сюжетом для багатьох фільмів і мультфільмів. А ще він вважав, що «життя кожної людини – це казка, написана Богом».

  Саме тому до дня народження письменника пропонуємо Вам прослухати аудіокниги казок: «Гидке каченя», «Дикі лебеді», «Дюймовочка» та переглянути буктрейлер «Чарівні казки Г.Х.Андерсена».

Буктрейлер "Чарівні казки Андерсена"


  «Гидке каченя»


«Дикі лебеді»


«Дюймовочка»


Немає коментарів:

Дописати коментар