четвер, 12 січня 2023 р.

Різдвяні розваги «Колядуємо усі, і дорослі, і малі»

14 січня в Україні святкують Старий Новий рік – Новий рік за старим стилем, або Василя – покровителя хліборобства, тому, за традицією, цього дня посівають оселю зерном. Перший посівальник, а ним має бути хлопчик, на Новий рік приносить у дім щастя.

Ось і до бібліотеки  сімейного читання №5, напередодні свята 13 січня, завіталиюні читачі.  Для них була проведена хвилинка духовності «Старий Новий рік. Історія, звичаї та традиції свят». 

Присутні на заході відкрили для себе багато нового з історії цього свята, а також дізналисяяк правильно святкувати Старий Новий рік, зокрема, які страви готувати на Щедрий вечір. 

Дітлахи дізналися про цікаві прикмети пов’язані з цим днем: з’ясували чим відрізняються колядки від щедрівок та пригадували хто такі Василь та Маланка. А щевсі разом співали колядки та щедрували, бажаючи один одному щасливого, світлого й мирного року.

А на завершення заходу був проведений майстер-клас «Сяйво новорічних прикрас». Діти виготовляли чарівного Кролика.

Під час майстер-класу панувала творча атмосфера та святковий настрій. Всі отримали неймовірне задоволення і від самого процесу, і від результату! У кожного учасника вийшло симпатичне і миле пухнасте Кроленя - талісман на 2023 рік.









Немає коментарів:

Дописати коментар