вівторок, 22 жовтня 2024 р.

«Людителі настільних ігор»

 Затишні зустрічі з настільними іграми: дружня та весела атмосфера, цікаві ігри, чаювання та живе спілкування - що може бути краще?
19 жовтня у бібліотеці відбулося перше засідання клубу «Людителі настільних ігор».
Цікаво провести час завітали учні ліцею № 15.
Запрошуємо всіх бажаючих!


 


субота, 12 жовтня 2024 р.

Проєкт "Такі РІЗ(Д)НІ люди"Літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті"


12 жовтня у БСЧ№ 5 було літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті", основною метою якого було залучити до спільного інтеркультурного діалогу представників різних національних спільнот Павлограда, зокрема дітей, та більше поспілкуватися про те, що нас об’єднує.



"Кожна людина - важлива " - основна ідея заходу, кожен, хто стає частиною міста, незалежно від свого походження, з якого міста чи країни приїхав, бо кожен творить майбутнє свого міста".
Розпочали зустріч з гри "Цікаві вітання" - вивчили вітання різних народів.
Переглянули виставу "Чия їжа смачніша" та здійснили «Кулінарну подорож» під час якої діти знайомились з національними стравамирізних країн. В ході мандрівки ділилися улюбленими стравами своїх родин.


Незабутні емоції подарував майстер клас "Ми різні, але рівні". Діти створили листівку-аплікацію на яку наклеювали людей різних національностей ,які проживають в нашому місті. На седречках писали побажання для рідної України.




Дуже сподався дітям міні-квест «Розгадай секрети України». Потрібно було розгадувати філворди та знаходити відповіді на загадках на книжковій виставці.



Захід пройшов у рамках Програми "Інтеркультурні міста" за фінансової підтримки м. Ставангер координатора української мережі інтеркультурних міст, експерта Ради Європи Ксенії Хованої-Рубікондо. Інтеркультурна клумба «Наші & Інші»

середа, 2 жовтня 2024 р.

«Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я»

 

До Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, що відзначається в Україні 1 жовтня у бібліотеці пройшов цікавий захід «Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я»

 

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

День людей похилого віку

 

До Дня людей похилого віку у бібліотеці провели бесіду-обговорення "Душею й серцем завжди молоді".
На захід завітали юні читачі.
Бібліотекарі нагадали дітям про дбайливе ставлення до старшого покоління, важливість пам'ятати та дякувати їм за недоспані ночі, за турботу, за підтримку.
 

 
Діти ознайомились з новими книгами , читали зворушливі віршики про дідусів та бабусь.

 
В подарунок для дідусів та бабусь діти зробили поробку "Дідусь та бабуся" та розмальовували розмальовки.

 

субота, 28 вересня 2024 р.

субота, 21 вересня 2024 р.

"Осіння казка"

21 вересня до бібліотеки завітали маленькі читайлики.Працівники бібліотеки підготували для них безліч цікавих розваг:
Лялькову виставу "Осіння казка",

 

вівторок, 17 вересня 2024 р.

Кольоро-терапія

 14 вересня у бібліотеці боролися зі стресовими ситуаціями. Ефективним інструментом для цього є арт-терапія.



 Для урівноваження емоційного стану друг бібліотеки, волонтер Олег Панкул провів кольоро-терапію. Притсутні вибрали собі олівці згідно настрою і "дали волю руці".

Присутні зазначили, що таке малювання є корисним проведенням часу для зняття стресу. Релаксуючи , користувачі бібліотеки отримали душевне задоволення від процесу творчості. 

# Atmoсфера_Павлоград

#

"Творча доля під знаком таланту"

 

14 вересня у бібліотеці відбувся літературний захід "Творча доля під знаком таланту" та вечір дитячої поезії "Зелений вітер".
На захід завітали учасники клубу "Живчик 55+"Говорили про Надію Гуменюк - цікаву, талановиту людину, чиї твори, сповнені відвертості та пошуку межі між земним і небесним, швидкоплинним і вічним.
Познайомились з її біографією, прозовими творами та поезією.
Під час заходу звучали вірші у виконанні користувачів бібліотеки та бібліотекарів.

 

четвер, 5 вересня 2024 р.

День знань

У садочку радісно і квітно.

Чути передзвони юних голосів.

Завітало Перше вересня привітно,

Принесло День Знань для малюків!

День знань – завжди довгоочікуване свято в дитячому садку. День, який нікого не залишає байдужим. 5 вересня до веселих дошкільнят завітали бібліотекарі БСЧ№ 5.

День Знань, звичайно це свято  традиційно вважається «шкільним» святом.  Але хіба це означає, що в цей день в дитячих садах нічого не сповіщає про свято. Звичайно ж, ні!

Для маленьких книголюбчиків ми підготували літературно-ігрову програму «Вчись разом з бібліотекою». Дітки залюбки послухали історію про веселих друзів «Шусть і Шуня» та розглядали чудові книжкові ілюстрації.




Для шановних вихователів малюки «зібрали» гарні букети квітів та грали в гру «Мішень» .

Дітки продемонстрували свої вміння писати букви, державні символи та інші малюнки про щасливе дитинство на асфальті.

Ось і відсвяткували ми веселе, цікаве свято, щедре на посмішки і слова вдячності. Сподіваємося, що у дошкільнят залишилися яскраві і радісні враження.


пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

День пам'яті загиблих захисників України

 29 серпня у бібліотеці пройшов майстер-клас "Квітка пам'яті " до Дня пам'яті загиблих захисників України. Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання та виконали гімн України.

Ми ознайомили читачів з історією дня трагедії під Іловайськом та з книжками сучасних українських авторів, які описують події війни.






четвер, 29 серпня 2024 р.

День пам'яті захисників України

 🇺🇦29 серпня — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

 Сьогодні всі бажаючі зможуть ознайомитись з книжковою виставкою "Непереможні" та намалювати "Сонях пам'яті




".

вівторок, 27 серпня 2024 р.

Ігротека "Розважайся,грай, читай!"

 27 серпня в рамках Літературно-розважальної програми "Планета щасливих дітей" пройшла ігротека «Розважайся, грайся і читай»

Щовівторка діти збираються у бібліотеці щоб провести час з користю.

Всі присутні з радістю ділилися своїми розповідями про те, що вони люблять робити в вільний час чи що роблять, хоч не дуже їм це до снаги.



четвер, 22 серпня 2024 р.

вівторок, 13 серпня 2024 р.

Планета щасливих дітей

 Продовжуємо нашу пізнавально- розважальну програму «Планета щасливих дітей». Сьогодні ми влаштували перегляд мультфільмів. Діти мали змогу обрати свої улюблені мультики та подивитись їх з друзями.

Втомившись від екрану, діти грали в


настільні ігри та гортали яскраві книги.

Долучайтеся і Ви!


Молодіжна вечірка

 Галасливо, весело та незабутньо 10 серпня у бібліотеці відбулась Молодіжна вечірка! На читачів бібліотеки чекали цікаві розваги. Вони з легкістю спрявлялися з різними конкурсами та загадками , грали в настільні ігри та пригощалися смаколиками.




пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Міжнародний день пам'яті жертв нацистського геноциду ромів

 📌2 серпня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв нацистського геноциду ромів. За одну добу понад три тисячі ромів загинули у таборі Аушвіц-Біркенау, що у Польщі в 1944 року.

🖋📌В ніч з 2 на 3 серпня 1944 року в таборі смерті Аушвіц-Біркенау нацисти вбили від трьох до чотирьох тисяч ромських в’язнів.

Сьогодні у бібліотеці провели інформаційну хвилину " Чорний жах".

Присутні переглянули фільм " Баба Рая. Історія ромського геноциду."



вівторок, 30 липня 2024 р.

Патріотичний мікс "Україну зможемо врятувати.Наш дух в силу не здолати".

 До Дня Сил Спеціальних операцій ЗСУ, у бібліотеці пройшов патріотичний мікс «Україну зможем врятувати. Наш дух і силу не здолати». 

Присутні переглянули відеоролик «Дітям про війну в Україні», ознайомились з книгою «Героям Слава» - розповідями про героїв фронту і тилу. Прочитали розповідь Вадима Дорошенко «Герой, син героя». Про хлопчика Богданчика, батько якого загинув на війни. А прослухавши пісню «Мій Татко Служить в ЗСУ» наші читачі вирішили намалювати малюнки – обереги для солдатів, які щодня жертвують собою заради нас, наших родин і нашого майбутнього. Вони дуже уважно малювали, вкладаючи любов і повагу до наших військовослужбовців. Всі малюнки та листи будуть передані нашим захистникам.




середа, 24 липня 2024 р.

Планета щасливих дітей "В гості до крокодила"

 Продовжуємо нашу пізнавально- розважальну програму «Планета щасливих дітей». Сьогодні ми запропонували юним читачам пізнавальний мікс «В гості до крокодила».

вівторок, 16 липня 2024 р.

Планета щасливих дітей

 Якщо надворі спека - завітай в бібліотеку, навіть відсутність світла не завадить дітям корисно та цікаво проводити канікули.

Сьогодні ми продовжили нашу пізнавально- розважальну програму «Планета щасливих дітей».



Ми грали в літературне лото «Казки та мультфільми». Діти читали улюблені казки вголос ,взяли участь у вікторині «Впізнай героя казок» .

Особливо діткам сподобалися завдання на кольорових папірцях - розгадати незвичайні імена героїв казок –Ушколаз, Салоручка та інші. Переставляючи літери треба було назвати справжня ім’я казкових героїв.

Жодна зустріч в бібліотеці не проходить без гри. Цього разу була настільна гра

«Лото».

неділя, 14 липня 2024 р.

День Української державності

 Напередодні Дня Української Державності наша бібліотека перетворилася на справжній осередок української культури та історії. Діти зібралися разом, щоб відзначити важливе для всіх нас свято.

 Юні читачі переглянули фільм "Скарби Української державності" та пограли в настільні ігри.


Дякуємо всім, хто приєднався до нас у цей особливий



день.

вівторок, 9 липня 2024 р.

Пізнавально-розважальна програма "Планета щасливих дітей"

 На порозі липень і ми продовжуємо нашу пізнавальну-розважальну програму «Планета щасливих дітей» сьогодні нашим читачам було запропоновано футбольний мікс: знайомство з книгою Крижанівської М.А «Дітям про футбол», діти дізнались про країну, яку вважають батьківщиною футболу, яка вага футбольного м'яча, де відбувався перший в Україні футбольний матч і інші цікавинки. Діти відповіли на питання вікторини «Знавці футболу» і весело розважились на спортивному майданчику з новим м'ячем. Дітям неймовірно сподобалась ця гра.




 

субота, 29 червня 2024 р.

День міста

 Сьогодні у бібліотеці відзначили День міста Павлограда .

Бібліотекарка Овчиннікова Г.М.провела віртуальну екскурсію містом , нагадала історію, та ознайомила з книжковою виставкою"Рідний Павлоград".

Для найменших Павлоградців ми підготували різноманітні активності та творчий майстер-клас " Равлик







-Павлоградик".

#до_дня_міста_павлоград2024_бібліотека

«Людителі настільних ігор»

  Затишні зустрічі з настільними іграми: дружня та весела атмосфера, цікаві ігри, чаювання та живе спілкування - що може бути краще? 19 ...