субота, 12 жовтня 2024 р.

Проєкт "Такі РІЗ(Д)НІ люди"Літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті"


12 жовтня у БСЧ№ 5 було літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті", основною метою якого було залучити до спільного інтеркультурного діалогу представників різних національних спільнот Павлограда, зокрема дітей, та більше поспілкуватися про те, що нас об’єднує.



"Кожна людина - важлива " - основна ідея заходу, кожен, хто стає частиною міста, незалежно від свого походження, з якого міста чи країни приїхав, бо кожен творить майбутнє свого міста".
Розпочали зустріч з гри "Цікаві вітання" - вивчили вітання різних народів.
Переглянули виставу "Чия їжа смачніша" та здійснили «Кулінарну подорож» під час якої діти знайомились з національними стравамирізних країн. В ході мандрівки ділилися улюбленими стравами своїх родин.


Незабутні емоції подарував майстер клас "Ми різні, але рівні". Діти створили листівку-аплікацію на яку наклеювали людей різних національностей ,які проживають в нашому місті. На седречках писали побажання для рідної України.




Дуже сподався дітям міні-квест «Розгадай секрети України». Потрібно було розгадувати філворди та знаходити відповіді на загадках на книжковій виставці.



Захід пройшов у рамках Програми "Інтеркультурні міста" за фінансової підтримки м. Ставангер координатора української мережі інтеркультурних міст, експерта Ради Європи Ксенії Хованої-Рубікондо. Інтеркультурна клумба «Наші & Інші»

середа, 2 жовтня 2024 р.

«Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я»

 

До Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, що відзначається в Україні 1 жовтня у бібліотеці пройшов цікавий захід «Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я»

 

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

День людей похилого віку

 

До Дня людей похилого віку у бібліотеці провели бесіду-обговорення "Душею й серцем завжди молоді".
На захід завітали юні читачі.
Бібліотекарі нагадали дітям про дбайливе ставлення до старшого покоління, важливість пам'ятати та дякувати їм за недоспані ночі, за турботу, за підтримку.
 

 
Діти ознайомились з новими книгами , читали зворушливі віршики про дідусів та бабусь.

 
В подарунок для дідусів та бабусь діти зробили поробку "Дідусь та бабуся" та розмальовували розмальовки.

 

Проєкт "Такі РІЗ(Д)НІ люди"Літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті"

12 жовтня у БСЧ№ 5 було літературно-ігровий захід "Єдність у різноманітті", основною метою якого було залучити до спільного ...